Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_factory_object.labels.php on line 2 06-06: Thema-avond “Een Deep Dive in De Digitale Kooi” – YoungTheHague Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/vamtam-push-menu/push-menu.php on line 106
6 juni 2019 5:30 pm - 7:30 pm

Denken over beginselen voor de digitale transformatie, waarom en hoe – Een Deep Dive in De Digitale Kooi

Datum: 6 juni 2019

Begin- en eindtijd: 17:30 – 19:30

Locatie: Parnassusplein 5, 2511 VX Den Haag

Taal: Nederlands

Deelnemers: 40

Categorie: Inhoudelijk & Netwerken

Informatie:

Hoe kunnen we met de informatiesystemen van de overheid publieke waarde toevoegen? Hoe kunnen we burgers echt centraal stellen? Welk ethisch normenkader kunnen we daarbij benutten? Informatiedeling is de ruggengraat van overheidsdienstverlening geworden. Tegelijk zijn we de controle over deze informatie kwijtgeraakt. We weten niet wie er gebruik maakt van onze gegevens en we hebben geen idee over de gevolgen van een verkeerde registratie. In deze deep dive laat Arjan Widlak van Stichting Kafkabrigade zien hoe de informatiearchitectuur de overheid blind heeft gemaakt voor de problemen van burgers en onmachtig om fouten te herstellen en maatwerk te leveren. Maar ook hoe dergelijke problemen kunnen worden aangepakt en we nieuwe normen vinden voor een rechtvaardige digitale overheid.

Arjan Widlak is directeur en onderzoeker bij Stichting Kafkabrigade, een organisatie die actie-onderzoek doet gericht op het opsporen en oplossen van onnodige en disfunctionele bureaucratie. Arjan publiceert regelmatig over de impact van informatie technologie op het openbaar bestuur en heeft elke zaterdag een column in het Financieele Dagblad. Hij doceert in diverse programma’s en masterclasses over ongetemde problemen, standaardisatie, onderhandeling, ICT en de digitale transformatie van het openbaar bestuur.

 

Programma

17:00 – Inloop

17:30 – 19:00 – Interactieve thema-sessie

19:00 – Netwerkborrel

Ticket Type Prijs Mandje
06-06: Thema-avond "Een Deep Dive in De Digitale Kooi" € 0
Voeg toe

YoungTheHague

  © 2017 | YoungTheHague
 


X