YoungTheHague (YTH) is hét stadsbrede netwerk voor young professionals in Den Haag. Dankzij YTH kunnen ze deelnemen aan unieke activiteiten en komen ze makkelijk in contact met mensen buiten hun eigen organisatie.

Verbindt en inspireert!

YTH organiseert allerlei activiteiten met als doel het delen van werkervaring en het leggen van sociale en/of professionele contacten. Daarom hebben de meeste activiteiten een inhoudelijke component en worden ze vaak afgesloten met een netwerkborrel.

Community en thema’s
Het bestuur van YTH bestaat uit 8 young professionals die zich vrijwillig inzetten voor de doelen van YoungTheHague. Daarnaast zijn er verschillende commissies en communities met bijna 50 actieve young professionals binnen YoungTheHague. Zin om mee te doen? Kijk bij onze vacatures!

Het is vooral ook leuk, want YTH houdt zich bezig met een aantal interessante thema’s:

Geen lidmaatschap nodig

Je hoeft geen lid te zijn van YTH om deel te nemen aan de activiteiten. Sterker nog: er bestaat geen officieel lidmaatschap voor YTH! Per activiteit kun je je aanmelden. Hou daarom deze website in de gaten, volg YTH op twitter, Facebook en LinkedIn, of abonneer je op de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van alle YTH activiteiten en weet je als eerste hoe je je daarvoor aan kunt melden.

Testimonials

 • Joost Farwerck (KPN)
  "Over segmenten en branches heen young professionals uit Den Haag op een inspirerende maar ook informele manier in contact brengen met elkaar."
 • Ab van der Touw (Siemens)
  "Het is geweldig inspirerend om te zien hoe young professionals van allerlei bedrijven en instellingen zich inzetten om Den Haag levendig te maken. Kennis uitwisselen, soms feesten, maar ook vrijwilligerswerk en culturele activiteiten, zorgen voor een bruisend netwerk in de stad. Deze jongeren hebben mijn steun verworven."

De statutaire doelen

Wat YoungTheHague nastreeft is netjes vastgelegd en dit kan in het kort worden samengevat:

 • Den Haag aantrekkelijker maken als woon- en werkstad voor young professionals;
 • De binding van young professionals met de stad vergroten;
 • Young professionals verenigen om zodoende gezamenlijke belangen te behartigen;
 • De mogelijkheid bieden aan young professionals om nieuwe professionele en/of sociale
 • contacten op te doen;
 • Kennis en ervaring delen die voor een young professional relevant is.

Dit kan jij ook ervaren: kom vrijblijvend eens langs bij een van onze evenementen! Tot dan!

Geschiedenis

Een korte terugblik over het ontstaan van YoungTheHague.

null

AANLEIDING

In 2009 zijn de jongerennetwerken van een aantal grote Haagse bedrijven waaronder Shell, Siemens, AEGON en KPN, van het Rijk en de gemeente Den Haag met elkaar om de tafel gaan zitten. Door samenwerking wilden ze de grenzen tussen bedrijfsleven en overheid te verkleinen, de band van young professionals met de stad Den Haag versterken en young professionals met elkaar in contact brengen. Dit initiatief werd enthousiast ontvangen. Door het Haagse bedrijfsleven en de overheid. Maar vooral door young professionals in Den Haag!

KICK-OFF

De officiële kick-off van YoungTheHague was op 7 oktober 2010 in het bijzijn van burgemeester van Aartsen, de CEO’s van Shell, Siemens, KPN en AEGON, de SG van het ministerie van AZ en maar liefst 350 young professionals.

INTERNATIONALS

De daaropvolgende YTH bijeenkomst was in het Vredespaleis, met de focus op “Den Haag, Internationale Stad van Vrede en Recht”. Een groot aantal van de 250 aanwezige young professionals waren afkomstig van de internationale instellingen in Den Haag, zoals het Internationaal Gerechtshof en het Joegoslavie-Tribunaal.

Sindsdien is YTH dus ook een netwerk voor de young professionals die onderdeel zijn van de grote internationale gemeenschap in Den Haag.

STICHTING YOUNG THE HAGUE

Op vrijdag 10 december 2010 heeft de officiële oprichting van Stichting YoungTheHague plaatsgevonden. Dankzij de vakkundige begeleiding van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, en in het bijzonder een aantal YP’s, heeft YTH dit alles in record-tempo kunnen realiseren. Nogmaals namens alle YTH-ers: Bedankt!