Volgend jaar, van 17 tot en met 20 oktober 2018, komt de One Young World summit naar de Internationale stad van Vrede en Recht, Den Haag! Ruim 1.500 jonge wereldleiders uit 196 landen ontmoeten bekende One Young World counselors zoals Kofi Anan, Muhammed Yunus en Bob Geldorf. Wereldwijd werken zij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Om te bouwen aan een betere wereld.

One Young World The Hague Ambassadors

De gemeente Den Haag stuurde dit jaar twaalf ambitieuze jongeren naar One Young World in Bogotá, Colombia. Zij vertegenwoordigen het komende jaar de stad Den Haag en werken aan de organisatie van One Young World The Hague 2018.

Een van de ambassadeurs Yvet Maassen, vertelt over haar ervaringen in Bogotá:

“Ik wist niet wat ik moest verwachten toen ik in het vliegtuig richting Bogotá vloog voor de One Young World summit. Inmiddels ben ik super enthousiast. Dit event vindt volgend jaar gewoon in onze stad achter de duinen plaats!

One Young World is niet een gewone summit. Zelfs nu het evenement al een aantal maanden is afgelopen, blijven oud-deelnemers elkaar ontmoeten. Zij spreken over de hele wereld af. Het meeste gebruikte woord bij One Young World is inspirerend.

Wereldleiders, social entrepreneurs en voornamelijk jongeren krijgen het podium om te vertellen hoe zij de wereld een stukje mooier maken. One Young World zit vol met jongeren tussen de 18 en 30 jaar die elk op hun eigen manier iets goeds proberen te doen voor de wereld.

Of het nou gaat op diversiteit op de werkvloer, hun bedrijf groener maken of een samenwerking te starten met een goed doel; bij One Young World wordt kennis gedeeld en ontstaan waardevolle samenwerkingen.

Ik was één van de gelukkige ambassadeurs die de gemeente Den Haag selecteerde om Den Haag te vertegenwoordigen tijdens One Young World in Bogotá. De eerste dag maakte al direct heel veel indruk op mij. Ik vroeg me telkens af hoe ik een bijdrage kon leveren aan een betere wereld.

One Young World heeft mij geleerd dat het soms moeilijk lijkt om te beginnen, maar dat het eigenlijk vrij simpel kan zijn, namelijk: just do it! Je moet ergens starten en iedereen kan wat betekenen voor de wereld. Kofi Annan sprak de wijze woorden: “Niemand is te jong om te leiden en niemand is te oud om te leren”.

Meer weten over de ambassadeurs en One Young World The Hague 2018? Lees het verhaal op Editie070 en volg ons op FacebookInstagram en Twitter.

YoungTheHague

  © 2017 | YoungTheHague
 


X