Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_factory_object.labels.php on line 2 SOZA Dinner Times met YTH en CID – YoungTheHague Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/vamtam-push-menu/push-menu.php on line 106

Op donderdag 15 november organiseerden het Central Innovation District (CID) samen met YoungTheHague – SOZA Dinner Times #2. Tijdens een heerlijk diner hebben we het gehad over de ontwikkeling en innovatie van het CID. Centraal stond de vraag ‘Hoe maken we het CID een aantrekkelijke plek om te wonen en werken voor young professionals?’.

  

Virtueel inrichten van CID

In het oude pand van Sociale Zaken tegenover het station Laan van NOI kwamen jong professionals uit Den Haag en omgeving samen om te discussiëren over hoe zij het CID zouden inrichten. Borre Rosema, kwartiermaker CID, gaf een korte introductie voorafgaand aan het diner over wat CID nu precies inhoudt en vroeg ons na te denken over hoe wij het CID zouden invullen. Gesprekken volgden met uiteenlopende meningen. Voor de één was ‘meer groen’ belangrijk, voor de ander meer woningen.

Voorafgaand aan het hoofdgerecht volgde een interactieve presentatie van Beatrice Cadet over cybersecurity en social media as a weapon. Waarbij iedereen flink op de hoede werd gesteld over de omgang met social media.

Als toetje mochten de deelnemers met behulp van de applicatie van Dutch VR zelf het CID gebied inrichten. Dit visualiseerde op een hele duidelijke manier hoe de stad eruit kan komen te zien. Je kon kiezen voor woningen, die je tevens een groendak kon geven. Voor winkels, sportgelegenheden, cultuur en groen. Dit diende in de juiste verhouding te worden gebouwd, zodat uiteindelijk aan het doel van 8.000 nieuwe woonplekken voor Den Haag wordt voldaan.

   

Wat is het CID?
Het CID is het gebied rondom en tussen de stations Den Haag Centraal, Holland Spoor en Laan van NOI. Het gebied wordt gezien als het economische hart van de regio en de stad Den Haag. In het CID woont, werkt en ontmoet talent elkaar vanuit alle delen van de wereld.

Over SOZA Dinner Times
SOZA Dinner Times vindt maandelijks plaats in SOZA. De diners worden mogelijk gemaakt en geprogrammeerd door een bedrijf of organisatie uit de stad Den Haag of nabije omgeving. De gastprogrammeur stelt het programma samen, nodigt gasten uit haar netwerk uit en opent het diner. Ook is er plek voor een aantal SOZA bewoners die affiniteit hebben met het programma. Op die manier draagt SOZA Dinner Times ook bij aan het vergroten van het netwerk van SOZA bewoners. SOZA Dinner Times worden bereid door leerlingen van de Horeca Academie.

  

YoungTheHague

  © 2017 | YoungTheHague
 


X