YoungTheHague presenteert met trots een uniek event: YTH Food Academy.

Young professionals volgen met elkaar colleges over voedsel met een bijpassend diner. Hoe kunnen we op duurzame wijze groeien naar het jaar 2050, waarin de wereld 9 miljard mensen moet voeden? Voor jou als consument en als leider van de toekomst biedt deze collegereeks ‘food for thought’ om de juiste afwegingen te kunnen maken op het gebied van voedsel.

College 1: Van toen tot nu, van daar tot hier – de voedselketen in beeld

donderdag 1 oktober van 19:00 uur tot 22:00 uur (inloop 18:30)

We doen 95 procent van onze boodschappen in de supermarkt. Een grote supermarkt heeft zo’n 30.000 producten in de schappen, met ingrediënten die van over de hele wereld komen, per seizoen verschillend van herkomst. Waar komt het voedsel dat we elke dag eten eigenlijk vandaan? Hoe ging dat vroeger en hoe is dat veranderd naar de huidige situatie? We kijken samen naar bepalende en invloedrijke momenten in een tijdlijn van vroeger tot nu onder het genot van een keten-maaltijd op een historische plek in Den Haag.

Locatie: Maakhavens, 1e Lulufsdwarsstraat 60, Den Haag

Cateraar: Junk Food Kitchen

Sprekers

  • Philip den Ouden, Directeur van de Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI)
  • Jon Verriet, Ph.D. Food Studies Research Group aan de Vrije University in Brussel, “De geschiedenis van kant-en-klaar maaltijden”

College 2: Weet wat je eet

donderdag 15 oktober van 19:00 uur tot 22:00 uur (inloop 18:30)

Consumenten worden steeds meer bewust van de invloed van voeding op gezondheid en ziekte. Wat is gezond voedsel en is op deze vraag een eenduidig antwoord te geven? Is duurzaam voedsel ook direct gezonder? En wat is de impact van verschillende dieetstijlen op milieu en omgeving? Tijdens het diner laten we zien dat gezond en duurzaam wel degelijk samen kunnen gaan!

Locatie en catering: Fine Fresh Food, Korte Houtstraat 14C, Den Haag

Sprekers:

  • Maud Theelen MSc, Voedingskundige, adviseur Voeding & Gezondheid bij communicatie- en adviesbureau Schuttelaar & Partners, blogger voor foodblog “I’m a Foodie
  •  Dr. Liesbeth van Rossum, Internist-Endocrinoloog, Erasmus MC Rotterdam
  •  Ir. Corné van Dooren, kennisspecialist duurzaam eten, Voedingscentrum

College 3: Eten en geweten

donderdag 29 oktober van 19:00 uur tot 22:00 uur (inloop 18:30)

Tegen welke prijs genieten wij van ons eten? En hoeveel meer zijn we bereid te betalen voor “eerlijke” producten? Voor dieren die wel de ruimte krijgen en boeren die fatsoenlijk betaald worden? Want waar wordt het geld eigenlijk verdiend in de keten van een product en waar vindt uitbuiting plaats? Twee sprekers leiden ons langs de ethische dilemma’s die schuil gaan achter “veel (keuze) voor weinig”.

Locatie: Hoeve Biesland, Bieslandseweg 1, Delfgauw

Catering: Salsa Verde

Sprekers:

  • Prof. dr. Tjard de Kock Buning, professor toegepaste ethiek en levenswetenschappen, binnen de faculteit Biologie en Maatschappij van de Vrije Universiteit
  • Dr. Floris van den Berg, Nederlandse filosoof (Universiteit Utrecht), “De vrolijke veganist” 

College 4: Trendbites

donderdag 12 november van 19:00 uur tot 22:00 uur (inloop 18:30)

Hoe kan technologische innovatie het duurzaam voeden van een groeiende populatie mogelijk maken? Nieuwe vormen van voedselproductie passeren de revue. Gaat Big Data helpen de voedselketens te optimaliseren? Een wetenschapper en een start-up ondernemer nemen ons mee in de wereld van de toekomst. Omringd door al wat groeit onder het genot van een futuristische en misleidende maaltijd.

Locatie: Koppert Cress, De Poel 1, Monster

Catering: De Vegetarische Slager

Sprekers:

  • Prof. Dr. Ir. Oene Oenema, hoogleraar nutriënten en bemesting van de Universiteit Wageningen
  • August de Vocht, oprichter van NoFoodWasted, een platform voor het tegengaan van voedselverspilling
YoungTheHague

  © 2017 | YoungTheHague
 


X