Op donderdag 18 juni organiseerde YoungTheHague het event YP 2.0 bij Theater aan het Spui. Een bruisende avond waar 70 young professionals, door middel van een key note van Petra Kerstens van Twynstra Gudde, een panelgesprek en de keuze uit vijf workshops, de tools kregen om direct aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.
c204bef9abece96416ca476e8a7fb551

‘Je bent niet alleen een kind van je ouders’
Aangekondigd door dagvoorzitter Laurens Mingelen trapte Petra Kerstens van Twynstra Gudde af met een goed verhaal over de verschillen tussen generaties. Kerstens: “Je bent niet alleen een kind van je ouders, maar ook een kind van je tijd.” Ze gaf aan dat juist wanneer je dat in je achterhoofd houdt, je er bewust mee kan spelen binnen een organisatie. Wereldgebeurtenissen vormen een generatie, maar juist door daar open over te zijn, kun je van elkaar leren. Een oudere generatie hoeft niet altijd de mentorrol aan te nemen, zij kunnen ook van een young professional weer leren.

Hoe zorg je voor impact?
Het panel werd door Laurens Mingelen op de proef gesteld. Aan de hand van scherpe stellingen gingen we op onderzoek uit om te achterhalen hoe een young professional zich door een organisatie moet bewegen. Eén van de conclusies was dat een young professional de meeste impact kan maken wanneer er verenigd wordt met andere young professionals. Kijk daarbij wel altijd naar de missie en visie van een organisatie en probeer het idee daaraan te spiegelen.

236abd5f103e0baf911b8e16182b7057

Werken aan je vaardigheden
Na het plenaire gedeelte begonnen de workshops. De keuze bestond uit twee rondes van drie kwartier van vijf workshops; Onderhandelen, Change agent, improviseren, natuurlijk leiderschap en burn-out preventie. Door het gehele theater waren de aanwezigen druk bezig om hands-on te werken aan de vaardigheden die zij nodig hebben om een slag te maken in hun carrière. Tijdens de aansluitende borrel werd er nog druk nagepraat over de geleerde vaardigheden en de verschillende impressies.

YoungTheHague

  © 2017 | YoungTheHague
 


X