We zien hem voorbij komen in YTH The Movie (het promotiefilmpje van YTH), maar wat doet deze young professional zoal in het dagelijks leven, waar komt hij vandaan en wat vindt hij van Den Haag en alles dat ze te bieden heeft? Deze maand in de spotlight: Jiri Beijer. Jiri.png

Over Jiri:
  • Wat: werkt & woont in Den Haag
  • Functie: Projectmedewerker Infrastructuur
  • Waar: Provincie Zuid-Holland
  • Studie: Ruimtelijke ordening & Planologie, Universiteit Utrecht
  • Hobbies: reizen, erg sportief, en film en series bencher

Jiri vertel eens, waarom werk je bij Provincie Zuid-Holland?
Het is niet zo dat ik altijd al heb gedacht; als ik later groot ben wil ik voor de Provincie Zuid-Holland werken. Ik wist eerst weinig over wat de provincie allemaal deed, maar het leek me wel leuk om voor de overheid te werken.

Wat doe je precies?
Een van de taken van de provincie is het beheren van de provinciale wegen. In andere woorden; als er teveel slijtage is, dan heeft de weg een upgrade nodig en moet er een nieuwe weg gemaakt worden (op de oude weg). Als projectmedewerker verzamel ik informatie van onder andere gebruikers, gemeenten en ongeval gegevens. Dat voeg ik allemaal samen in een nieuw ontwerp voor de bestaande weg.

Het klinkt allemaal erg technisch wat je doet…
Eigenlijk is het helemaal niet zo technisch. Het is eerder een combinatie van enerzijds kijken naar de gebruikers van de weg en anderzijds zorgen dat de weg die er komt voldoet aan de vereisten. Ik heb ook cursussen gevolgd als ‘Psychologie in zeven dagen’ en ‘Human Factors’ juist om gebruikers van een weg beter te kunnen begrijpen. Zo leer je bijvoorbeeld beter in te spelen op het gedrag van gebruikers en hun behoeften.

Wat zijn je ambities voor de toekomst: heb je een droombaan voor ogen of een bepaalde richting die je interessant lijkt?
Ik vind het lastig om nu al te zeggen wat precies mijn ideale baan is. Wel ben ik de laatste tijd meer aan het nadenken over wat ik interessant vind om te doen en welke richting ik graag op wil. Nu ik wat meer werkervaring heb opgedaan, merk ik bijvoorbeeld dat ik projectmanagement erg leuk vind en een functie als projectleider zie ik bijvoorbeeld erg zitten.

Naast je werk zit je ook in het bestuur van Prozha. Nu wordt wel eens gezegd dat mensen alleen maar bij een bestuur gaan om hun CV te ‘pimpen’, is dat zo? Oftewel wat waren jouw beweegredenen?
(Al lachend) Nee, ik doe nooit iets puur om mijn CV te pimpen. Prozha is het jongerennetwerk van de Provincie Zuid-Holland met als doel een netwerk te bieden voor jonge collega’s. Als werknemer van de Provincie heb ik met verschillende activiteiten meegedaan en op een gegeven moment kende ik ook meer mensen uit het bestuur. Zo ben ik er een beetje ingerold. Nu kom je regelmatig op activiteiten en netwerkevents van Prozha, maar ook van YoungTheHague.

Waarom ga je naar deze activiteiten?
Ik ben graag onder de mensen en dat maakt denk ik vooral dat ik graag mee doe aan verschillende activiteiten en ik ga geregeld naar borrels. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en bij te kletsen met bekenden. Bij de activiteiten van Prozha en YTH gaat het mij dus niet om het ‘netwerken’, maar meer om het onder de mensen zijn.

Nu is netwerken een nogal vaag begrip dat niet altijd even positief wordt geïnterpreteerd, dus wat is volgens jou netwerken?
(Wederom lachend) Ik denk niet dat netwerken iets negatiefs is. Ik geloof ook zeker dat netwerken kan helpen in je carrière. Netwerken betekent voor mij dat je ‘iets’ (een gunst, dienst, goed woordje, informatie) wilt halen bij iemand en (eventueel) ook iets vergelijkbaars kunt teruggeven.

En als je bijvoorbeeld naar een netwerkborrel van YTH gaat en informeel met mensen aan het kletsen bent, denk je dan nooit aan Prozha? Bijvoorbeeld dat je over zo’n leuke activiteit hoort dat je gelijk moet denken aan een het idee om met diegene samen te werken voor Prozha?
Nu je het zegt, gebeurt dat inderdaad wel eens. Daar had ik nooit echt zo over nagedacht. Ik moet ook toegeven dat ik ook wel eens naar een borrel ga om vanuit Prozha bepaalde contacten ‘warm te houden’. Oohh ja je hebt gelijk, ik doe ook wel aan netwerken al is het niet met een voor opgezet plan.

Mooi om te weten dat zelfs de “niet netwerkers” onder ons toch ook wel eens netwerken. Maar genoeg daarover. Laten we het eens hebben over hoe het kan dat jij te zien bent in de promotiefilm van YTH?
Dat is eigenlijk heel toevallig. Via Prozha krijg ik altijd de nieuwsbrief van YTH en afgelopen jaren ben ik naar redelijk wat activiteiten geweest. Op een van die activiteiten liep iemand van het bestuur van YTH naar mij toe, zei dat zij mij wel regelmatig op activiteiten van YTH zag en zij vroeg mij of ik wilde deelnemen aan de promotiefilm van YTH. Dus zo is dat gekomen.

Je bent dus naar meerdere van onze activiteiten geweest. Kun je mij vertellen wat je vooral leuk vindt aan de activiteiten?
Enerzijds vind ik het erg leuk dat veel activiteiten plaatsvinden in bekende gebouwen waar je anders niet zomaar komt, of zelfs niet naar binnen mag. Denk bijvoorbeeld aan Europol, De Rode Olifant en 4 december Het Mauritshuis & Sociëteit de Witte. Ik kijk bijvoorbeeld enorm uit naar het door de ondergrondse gangen lopen tussen de Sociëteit en het Mauritshuis. Anderzijds worden er vaak interessante workshops gegeven en nodigen ze inspirerende sprekers uit. Ik ben bijvoorbeeld ook erg benieuwd naar wat directeur Emilie Gordenker weet te vertellen over de kunst in het Mauritshuis.

Kun je wat meer vertellen over een spreker die je heeft geïnspireerd?
Ja zeker; Bernd Damme. Deze jonge succesvolle ondernemer vertelde tijdens een workshop bij Aegon (I ‘like’ Aegon event van YTH) over hoe je als young professional al veel kunt bereiken als je de kracht in jezelf vindt. Zijn self-empowerment boodschap is mij altijd bij gebleven.

Nog een laatste vraag die niets met je werk, netwerken, YTH of Den Haag te maken heeft, maar alles met je hobby films en series kijken: welke serie moeten we echt kijken?
Er zijn heel veel goede opties op dit moment, maar ik zou zeggen Homeland. Mede omdat er net weer een seizoen begonnen is.

YoungTheHague

  © 2017 | YoungTheHague
 


X