Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2 Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_factory_object.labels.php on line 2 Wie is Christian Kautz? – YoungTheHague Warning: Creating default object from empty value in /customers/5/5/0/youngthehague.nl/httpd.www/wp-content/plugins/vamtam-push-menu/push-menu.php on line 106

Hij ging van de marketingafdeling van Playboy via Welten naar de Rabobank: accountmanager Christian Kautz. Wat doet hij precies en wat zijn zijn ambities? Als geboren en getogen Hagenees geeft hij je ook nog wat tips voor de leukste spots in de stad! Danielle Turmel interviewt Christian Kautz.Christian_Kautz.jpg

Wie: Christian Kautz
Wat: woont en werkt in Den Haag
Waar: Rabobank
Functie: Accountmanager Private Banking
Studie: Commerciële Economie, Haagse Hogeschool

Als ik aan het stereotype bankier denk, zie ik toch snel mannen en vrouwen voor me strak in pak met hippe gadgets en snelle praatjes. Christian, wat doe je precies bij de Rabobank?
Ik ben Accountmanager Private Banking wat eigenlijk betekent dat ik alles in het werk stel om de dromen, ambities en doelen van de “mijn relaties” waar te maken. Het mooie aan mijn werk is dat wij niet werken met een bonuscultuur waar alleen gekeken wordt naar je productiviteit. Dit is in het verleden binnen de financiële dienstverlening wel eens anders geweest. Ons doel is om de ‘levenslange financieel partner’ te worden van onze relaties en streven dus naar duurzame relaties.

En waarom bij Rabobank?
Dat is een heel verhaal. Ooit ben ik begonnen als stagiair in de marketing bij onder andere het tijdschrift Playboy. Daar kon ik echter niet blijven. Ook was ik nog niet helemaal zeker over wat ik nou eigenlijk wilde worden. Via een vriend hoorde ik van Welten. Bij Welten kon ik een traineeship volgen en zo werd ik klaargestoomd voor het bankwezen. Tijdens de trainingsperiode werd aangegeven dat je via Welten voor de Rabobank of ABN AMRO kon werken. Zelf had ik toen bedacht dat ABN AMRO de beste keus voor mij was, maar daar dachten mijn begeleiders anders over.  Zo ben ik bij de Rabobank terecht gekomen.

Na ruim acht jaar werkervaring binnen de Rabobank-organisatie kan ik wel stellen dat de begeleiders toentertijd gelijk hadden. De bedrijfscultuur en kernwaarden van de Rabobank sluiten erg nauw aan bij mij als persoon. Neem bijvoorbeeld de manier van adviseren en dienst verlenen bij de Rabobank; het gaat daarbij vooral om klantgericht advies in plaats van productgericht advies. Oftewel het belang van de klant staat voorop en dingen als de klant centraal stellen en betrokkenheid tonen zitten er bij mij van nature in. Hierdoor zit ik voor mijn gevoel op de juiste plek!

De Rabobank heeft ook een jongvereniging: Jong Rabo. Ben je daar ook actief in?
Ik heb voor verschillende Rabobank vestigingen gewerkt en ken ondertussen veel mensen die aangesloten zijn bij Jong Rabo. Zelf ben ik nog niet lid, maar dat is meer laksheid. Bij dezen is mijn goede voornemen voor 2015: lid worden van Jong Rabo.

Wat zijn je ambities voor de toekomst: heb je een droombaan voor ogen of een bepaalde richting die je interessant lijkt?
Vooralsnog heb ik de ambitie om senior accountmanager te worden en de top van de top bedienen of juist meer richting het zakelijke segment gaan. Daarnaast merk ik dat er steeds meer verwacht wordt van de bankier en het lijkt me ook erg fijn om me meer bezig te houden met het verbinden van klanten, investeringen, initiatieven e.d.

En wat doet een accountmanager zoal in zijn vrije tijd?
Ik hou van reizen, uiteten gaan, borrelen en van sporten. Zo voetbal ik bij HBS in Den Haag in het welkbekende voetbalteam binnen de club ‘FC De Mooie Jongens’.

Ehh FC De Mooie Jongens, is dat een grapje?
Na hevig gelach doet Christian een tal van pogingen om aan te tonen dat FC De Mooie Jongens wel degelijk bestaat. Wat blijkt: ze spelen zelfs op hoog niveau, althans dat heeft bijna iedereen binnen het team gespeeld!

En je bent een geboren en getogen Hagenaar of Hagenees?
Haha ja geboren en getogen, maar of ik nu officieel Hagenees of Hagenaar ben weet ik eigenlijk niet. Ik ben opgegroeid in de wijk Kraayenstein vlakbij Loosduinen, maar ik moet bekennen dat ik niet weet of dat nu veen- of zandgrond is. Ik gok veengrond dus zeg maar Hagenees, haha.

Heb je nog een tip voor young professionals die nog niet zo lang in Den Haag wonen?
Oeeh die is lastig, ik weet zoveel plekjes en dingen te doen. Voor een cheesy eerste date moet je in de zomer naar de Waterkant in het Westbroekpark, daar kun je bootjes huren. Voor een gezellige lunch of diner moet je bij de Lapsang zijn in de Oude Molstraat en uiteraard moet je een keer naar Florencia zijn geweest; al is het maar op een zaterdag ochtend om een bakkie pleur (koffie) te drinken of een lekker ijsje te halen. Dat is gewoon nostalgie en geeft een goed beeld weer van de Haagse Cultuur. Alles komt er; arm, rijk, en allerlei culturen.

Ben je bekend met YoungTheHague?
Ja, via de Rabobank. De eerste keer dat ik erover hoorde was twee of drie jaar geleden toen wij een onderzoek uitvoerden naar de interessegebieden van young professionals. YTH heeft toen met ons samengewerkt aan dit onderzoek en gezorgd voor een panel.

Naar wat voor activiteiten van YTH ben je geweest?
De Rabobank heeft meerdere activiteiten samen met YTH georganiseerd en daar ben ik ook een aantal keer heen geweest. Bijvoorbeeld naar het kasteelconcert bij Kasteel Wittenburg. Naar andere activiteiten van YTH ben ik nog niet echt geweest, maar dat lijkt me wel erg leuk. Het is er nooit van gekomen, maar sinds kort heb ik een nieuwe collega die interesse heeft in YTH feestjes, dus dat maakt het nog iets laagdrempeliger om er heen te gaan.

Wat voor activiteiten van YTH spreken jou met name aan en waarom?
Als geboren en getogen Hagenees zou ik niet zo snel naar een event van YTH gaan om een vriendennetwerk op te bouwen. Als ik kijk naar het soort activiteiten dat YTH organiseert, lijken vooral de meer inhoudelijke activiteiten mij leuk, als ze aansluiten op mijn interesse. Maar daarnaast vind ik het ook leuk om af en toe eens een borrel of gezellig feestje bij te wonen. Kraaienbal Extravaganza op 13 Februari staat daarom bij dezen genoteerd!

Nog even terugkomend om mijn stereotype bankier: Christian voldoet op het eerste gezicht volledig aan dit beeld, maar dat is slechts het topje van de ijsberg van zijn charismatische persoonlijkheid. 

Danielle Turmel is onderzoeker bij Ipso Facto Beleidsonderzoek en interviewt het komende jaar young professionals voor YTH.

YoungTheHague

  © 2017 | YoungTheHague
 


X