Nabeschouwing van 31 mei 2012 bij Pels Rijcken

Afgelopen donderdag 31 mei kwam een selectie van ruim 100 young professionals bijeen in het schitterende kantoor van Pels Rijcken. Voetbal & Recht stond op het trainingsprogramma, dat YoungTheHague in nauwe samenwerking met Pels Rijcken had opgesteld.

Landsadvocaat Houtzagers verzorgde de aftrap, waarna de wedstrijd van start ging. In de eerste helft kregen de YTH-ers training van Henk Wooldrik, lid tuchtcommissie KNVB, en leerden ze alles over geweld op het veld. Tegelijkertijd werd op een ander veld de relatie tussen ADO Den Haag en gemeente Den Haag uit de doeken gedaan door Directeur Sport Arie Sterkenburg. In de tweede helft sprak Eric Daalder, partner bij Pels Rijcken, zijn selectie toe over overlast van supporters en de mogelijkheden hier tegen op te treden. Jeroen Bedaux, partner bij Baker McKenzie, hield een balletje hoog over Cruijff die, ondanks zijn ‘lezen en schrijven fobie’, de zaak tegen de Raad van Commissarisen van Ajax won.

Eindsignaal. De eerste twee helften zaten er op. Op naar de derde!

Tijd voor Mister Voetbal himself. Jack van Gelder blikte terug op de workshops samen met burgemeester Van Aartsen: “Burgemeester Van Aartsen, gaat Nederland het EK winnen?” Met een veelzeggende lach was het antwoord gegeven: Van Aartsen is stiekem al begonnen met de voorbereidingen van het victoriebezoek dat “onze jongens” aan de Koningin zullen brengen in zijn stad. Van Gelder vervolgde de nabeschouwing met prachtige anekdotes en ‘inside stories’ die hij gedurende zijn imposante carrière heeft verzameld.

In de vooruitblik op het EK bleek dat Jack van Gelder zijn hart vasthoudt, het rotsvaste vertrouwen dat ‘wij’ Europees Kampioen worden ontbreekt bij hem. Snel door naar de pubquiz dus! Daar werd gelukkig al snel duidelijk dat Jack van Gelder er ook wel eens naast zit, dus geen reden tot paniek.

Het winnende team van de pubquiz nam de prijzen in ontvangst en gaat knaloranje het EK tegemoet. Na de pubquiz werd er lekker doorgeborreld, nagepraat en de teamgeest tussen de young professionals verder versterkt. Wat betreft spelvreugde en derde helftkwaliteiten zou de YoungTheHague selectie het EK zo winnen. Alleen onze voetbalkwaliteiten nog wat aanscherpen…

Klik hier voor de foto’s!

PelsRijkcen_1.JPG

PelsRijkcen_2.JPG

PelsRijkcen_3.JPG

YoungTheHague

  © 2017 | YoungTheHague
 


X