YoungTheHague Academy

Welkom bij de YoungTheHague Academy!

Over de YTH Academy

De YTH Academy wordt georganiseerd voor en door young professionals en heeft als missie om deelnemers te inspireren en informeren over duurzame oplossingen voor maatschappelijke thema’s. Zo kunnen we de juiste afwegingen en keuzes kunt maken voor een duurzame toekomst, zowel als consument als professional.

Als deelnemer van de YTH Academy volg je samen met ongeveer 45 anderen een volledige reeks van vier avonden. Dit doen we op unieke en toepasselijke locaties, inclusief diner, en met gevarieerde sprekers. Het is meer dan een college: het is een beleving. Zo aten we vorig jaar tijdens een college over ethiek en dierenwelzijn (biologisch) vlees tussen de koeien in de stal.

En uiteraard staat het netwerken met andere Haagse young professionals met allerlei verschillende achtergronden centraal.

YTH Academy in 2016

Na een succesvolle Food Academy reeks in 2015 is YTH in 2016 terug met maar liefst twee collegereeksen! Naast een nieuwe FOOD Academy (over voedsel & duurzaamheid)  is er nu ook de Future City Academy : een reeks over de stad van de toekomst-  ons utopia voor Den Haag in 2040.  De Future City Academy zit inmiddels vol, je kunt je nog wel inschrijven voor de Food Academy.

Food Academy 2015 naar de World Expo in Milaan

Op 2 en 3 oktober 2015 presenteerde YoungTheHague de Food Academy op de World Expo in Milaan, tijdens het tweedaags inhoudelijk programma “Urban Food for Thought – The Hague Best Practices”. Dit was een mooie aftrap van de eerste Food Academy die een week later zou starten in Den Haag.

De Haagse young professionals daagden de aanwezigen uit om in discussie te gaan over voedsel en duurzaamheid in relatie tot de voedselketen, gezondheid, dierenwelzijn en technologie, door middel van prikkelende stellingen. Zo vroegen we de aanwezigen of globalisering niet leidt tot meer voedselongelijkheid. Denk maar aan onze vraag naar de superfood quinoa: ‘hartstikke gezond en duurzaam’, denken we, maar de grond in Bolivia raakt uitgeput en de lokale inwoner kan de quinoa niet meer betalen. Of leidt globalisering juist tot betere samenwerking en goede technologische oplossingen om voedselongelijkheid te bestrijden en duurzaamheid te bevorderen?

Wil je weten hoe het YTH in Milaan is vergaan? Lees dan de blogs onderaan de pagina

Blogs & Nieuws

Verlaten fiets ik door onbekende straten ergens in de buurt van Holland Spoor nadat mijn telefoon het weer heeft opgegeven tijdens het navigeren. Uit het niks duikt links een groot spandoek op: Food Academy YTH. Maakhaven, wat een fantastische locatie. Ik begrijp niet dat ik hier nooit eerder ben geweest en neem me voor te…

YoungTheHague presenteert met trots een uniek event: YTH Food Academy. Young professionals volgen met elkaar colleges over voedsel met een bijpassend diner. Hoe kunnen we op duurzame wijze groeien naar het jaar 2050, waarin de wereld 9 miljard mensen moet voeden? Voor jou als consument en als leider van de toekomst biedt deze collegereeks ‘food for thought’ om…

YoungTheHague

  © 2017 | YoungTheHague
 


X